Desert ciocolata de casa cu mure si caju

de oanapl in Prajituri, 28 Iul 2017 | 4097 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă de ciocolată de casă!

 

INGREDIENTE

  • pentru stratul cu cacao:
  • 90 ml apă
  • 170 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esență de rom
  • 50 g caju
  • pentru stratul cu mure:
  • 100 ml suc de mure
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
  • 50 g caju
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu mure si caju:

Prăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute.

 Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai lași pe foc 6-7 minute, până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat, cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din caju-ul rupt bucățele și omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata, apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de mure, ne trebuie aproximativ 300 g mure. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să fiarbă, le lași 10 minute pe foc, apoi le pui într-o sită la strecurat (și le pasezi cu o furculiță) pentru a obține cât mai mult suc.
Măsori 100 ml de suc de mure și îl pui pe foc împreună cu cele 150 de grame de zahăr. Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.
Separat, cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de mure și amesteci bine. Adaugi caju-ul și omogenizezi. Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliază perfect. Tai batoane de ciocolată și le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu mure si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
bomboane raffaello