Desert clafoutis cu struguri

de Catalina L in Prajituri, 9 Noi 2018 | 3114 vizualizari

 

O reteta de sezon cu struguri  proaspeti.
Un desert simplu, rapid si parfumat cu lichior limoncello.
Rezultatul este minunat, serviti-o bine rece. Strugurii sunt crocanti, singura problema sunt samburii, ideal ar fi de folosit struguri fara samburi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/clafoutis-cu-sttruguri.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g de struguri albi
  • 200 g de struguri negri
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 120 g de faina
  • 40 cl de lapte
  • 4 cl de limoncello
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu struguri:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati strugurii, uscati boabele de strguri.

Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello.

Lasati sa marineze 20 de minute.

Amestecati ouale cu restul de zahar. Adaugati faina si apoi treptat laptele.

Verificati coacerea cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar puudra. Taiati in portii si dati la rece.

Serviti prajitura rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata