Desert clatite a la Ana Lugojana

de Constelatialeu in Dulciuri, 15 Iul 2021 | 4360 vizualizari

 

Le am de mult in plan, dar nu-mi place sa fac clatite, ma enerveaza. Mai bine fac 100 de torturi decat sa perpelesc la clatite....:))))))))

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • cca 450-500 ml lapte dulce 3,5 % grasime ( eu am pus 450 ml si am mai plusat cu inca 30 ml la final)
  • 300 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce
  • 120 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 50 g stafide
  • 3 galbenusuri
  • Sos de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 30 g amidon
  • 150 g zahar
  • 750 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • esenta de vanilie
  • Bezea
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite a la Ana Lugojana:

Intr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat bine dupa care am adaugat si restul de faina, laptele si apa minerala ramasa. Prima data am adaugat 450 ml lapte si la final am mai adaugat inca 30 ml, era cam groasa compozitia. Am pus putin ulei in tigaia pentru clatite, am alsat sa se incinga, am dat deoparte surplusul de ulei, cu ajutorul unui polonic am format clatita, am copt intai pe o parte, apoi pe partea cealalta. Am procedat la fel cu restul compozitiei. Am format 12 clatite, am folosit doar 10, doua au fost de degustat.

Umplutura : Intr-un castron am pus branza, galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si stafidele, am omogenizat. 

Sos de vanilie : Intr-o cratita de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte. Am pus cratita pe baie de abur, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase sosul. Am trasa de pe baie de abur cratita si am adaugat si esenta de vanilie.

Bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Asamblare : Am folosit un vas de yena dreptunghiular, cu peretii mai inalti. Am umplut 10 clatite cu umplutura de branza, clatitele le-am impaturit pana am obtinut un dreptunghi. Am asezat in vas clatitele, mi-au intrat 10 buc, cate 5 pe rand. Peste clatite am turnat sosul de vanilie, iar peste sos am ornat cu bezea. Am dat vasul la cuptor pentru cca 20-25 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite a la Ana Lugojana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

16.07.2021, 08:32

Delicioase!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:47

Oh, ce bune trebuie sa fie! Vin eu si ti le perpelesc Cleme, ce dai? ! )) Arata delicios!

Panacris 1

26.07.2021, 18:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite