Desert clatite cu branza la cuptor

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2020 | 4528 vizualizari

 

Zilele trecute era pe prima pagină o rețetă de clătite, făcute de Simona. Mi-ați făcut o poftă grozavă, așa că am pregătit și eu o porție. Nu am folosit rețeta Simonei, pentru că nu aveam toate ingredientele în casă, dar au ieșit delicioase și ale mele.  După ce le-am scos din cuptor le-am lăsat puțin să se răcorească și când să le pozez ia-le de unde nu-s. :D

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr cu caramel
  • 250 g făină
  • 3 linguri zahăr
  • 400 ml lapte
  • un varf cutit sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 40 g stafide
  • esență de lămâie
  • Ingrediente topping:
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr pudră
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu branza la cuptor:

Se mixează ouăle cu sarea, zahărul măcinat și zahărul cu caramel. Se adaugă laptele și făina și se omogenizează. Se lasă să se odihnească 15-20 minute, timp în care se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele.

Se pune într-un bol brânza cu smântâna, zahărul și esența de lămâie și se amestecă bine. Se adaugă stafidele. Cu această cremă se ung clătitele.

Se împachetează clătitele, prin rulare apoi se pun într-un vas termorezistent uns cu unt. Smântâna se amestecă cu zahărul măcinat și ouăle. Amestecul se distribuie uniform peste clătite.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30-40 de minute.

Eu le-am pudrat cu zahăr după ce s-au răcit, dar nu e neapărat necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM