Desert cornuri cu gem de caise

de katty in Dulciuri, 11 Feb 2018 | 12797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie proaspata
  • gem de caise
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem de caise:

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Turnam cate putin lapte si incepem sa framantam.Adaugam si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina.Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.upa ce aluatul a crescut il impartim in 3 parti.  Framantam cate o bucata de aluat si il intindem pe un blat de lemn sub forma de dreptunghi. Taiem 5-6 triunghiuri. Asezam cate 1 lingura de gem la baza triunghiului, crestam putin aluatul la mijlocul bazei si rulam spre varf. Asezam cornurile in tava pe hartie de copt si le lasam sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le punem la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Scoatem cornurile si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
chec pufos cu frisca