Desert cozonac cu biscuiti

de gaby_gabytza in Prajituri, 14 Ian 2020 | 3525 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 kg faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 150 g margarina
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • sare
  • 150 g zahar
  • umplutura
  • stafide
  • rahat
  • 3 lunguri cacao
  • 300 g biscuiti
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml fanta
  • uns
  • 1 ou
  • mac
  • optional
  • miere de albine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu biscuiti:

Pregatim maiaua din drojdia, 50 g zahar si 100 ml apa calduta.

Cernem faina intr-un lighean mai mare. Adaugam cam 1 lingura de sare, restul de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura in mijloc si adaugam ouale, margarina si drojdia dizolvata.

Incepem sa framantam mai adaugand treptat apa calduta pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. La sfarsit adaugam 50 ml ulei si mai framantam cca 10 min dupa care dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Maruntim biscuitii, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, esenta de rom. La sfarsit adaugam sucul si amestecam.

Impartim aluatul in 3 bucati egale. Dupa care luam o bucata, iar restul il dam deoparte.

Ungem masa de lucru si sucitorul cu ulei. Taiem bucata in doua.Intindem bucata din aluat o ungem cu crema de biscuti, presaram rahat si stafide. Apoi incepem sa rulam si dam deoparte. Procedam la fel si cu a doua bucata. Dupa ce am rulat amandoua bucati incepem sa le impletim impreuna.

Asezam aluatul impletit intr-o tava unsa cu ulei.

Procedam la fel si cu restul de aluat deci ar trebui sa iasa 3 cozonaci impletiti.

Dupa ce i-am pus in tava ii lasam 10 min asa, dupa care ungem fiecare cozonac cu oul batut si presaram mac deasupra.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cat inca sunt calzi, eu i-am uns cu miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM