Desert crema Mojito cu ricotta

de Catalina L in Dulciuri, 14 Aug 2017 | 2182 vizualizari

 

O crema mousse delicata si eleganta. O veritabila pauza tropicala servita intr-un pahar sau cupa, o explozie racoritoare si mentolata.
Pentru a face acest desert m-am inspirat de la aceasta reteta canadiana-aici si am profitat de ocazie pentru a face un Mojito :) Noroc!
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-mojito-cu-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 25 cl de smantana lichida
  • 75 g de zahar
  • 250 g de ricotta
  • 2 linguri coaja de limetă (lamaie verde)
  • 1 mana buna de foi de menta
  • sucul de la 2 limete
  • 2 linguri de rom
  • foi de menta si coaja de limeta pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema Mojito cu ricotta:

In bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat.

Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti.

Varsati sucul de limetă, rom-ul si bateti inca cateva minute pana obtineti o crema care se tine bine.

Puneti crema in pahare sau castronele de prezentare si dati la rece cel putin 2 ore.

Decorati inainte de servire cu un pic de menta si cu coaja rasa de limetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema Mojito cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere