Desert cremsnit fals

de trifadalia in Prajituri, 8 Sep 2020 | 2449 vizualizari

 

Mai apare sub denumirea de ""prajitura desteapra "" sau ""prajitura inteligenta"", deoarece foile se separa singure in cuptor de crema delicioasa si fina de vanilie. Se aseamana si cu un cremes. 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 8 galbenusuri de ou
  • 250 gr margarina
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 litru lapte
  • 3-4 plicuri de zahar vaniliat
  • 8 albusuri de ou
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit fals:

 Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita, faina si zaharul vaniliat. Amestecati aceste ingrediente.

Separat se bat albusurile cu praful de sare pana cand spuma se intareste, iar ridicand castronul cu susul in jos spuma devine tare si nu curge. Se incorporeaza apoi albusurile spuma peste compozita de galbenusuri.  

Se unge o tava mare de aragaz cu margarina si se toarna compozitia in ea. Tava nu se tapeteaza cu faina.

Dati la cuptor timp de 10-15 minute la foc tare, apoi micsorati flacara la minim si lasati in cuptor pentru inca 1 ora si jumatate.

Cand este gata prajitura arata ca un cremsnit: asa zisele foi si crema se aleg din compozitie. 

TIPS-URI

1

Ouale si laptele trebuiesc sa fie de la temperatura camerei

2

Pentru a aromatiza prajitura se poate folosi si coaja de portocala sau de lamaie

3

Albusurile de la ou trebuiesc batute foarte bine, deoarece tine de reusita acestui desert

4

Crema rezultata trebuie sa aiba consistenta unui jeleu, sa nu fie lichida la mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit fals" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine