Desert cu prune, miere si lavanda

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Aug 2020 | 2381 vizualizari

 

* rețete de vară
 

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cana lapte degresat incalzit,
  • 3/4 lingurita muguri proaspeti de levantica/3 linguri de sirop de levănțică ( în cazul meu),
  • 2 galbenusuri,
  • 2 linguri miere,
  • 1 lingurita amidon de porumb,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu prune, miere si lavanda:

Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei).

Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma de para. Punem laptele din nou la fiert; fierbinte il turnam peste amestecul cu galbenus, treptat. Amestecam.

Cand se ingroasa il dam la rece cca o ora, adaugand si vanilia. Eu am mai pus amestecul putin pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat ca o budinca, apoi l-am dat la rece.

Feliem cateva prune. Ale mele, fiind mici, le-am taiat in jumatate. Turnam intr-o tava crema, punem deasupra feliile de prune, presaram putin zahar (2 linguri) si dam la cuptor cam 7 minute, cat sa se caramelizeze zaharul.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu prune, miere si lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta saseasca