Desert Felii londoneze

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2021 | 4472 vizualizari

 

...sau prajitura London, deliciul suprem, o prajitura din caietul bunicii de 92 de ani, care si acum  face deserturi minunate. Prajitura este geniala, atat de versatila, este foarte buna si in varianta cu gem si in cea simpla, va invit daca inca nu ati preparat-o sa o probati, merita pana la ultima bucatica!
Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 210 gr. unt
  • 210 gr de zahar pudra
  • 9 galbenusuri
  • un sfert de lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie mare Bio
  • 210 gr. faina
  • un borcan de gem de caise

Crema de bezea:

  • 9 albusuri
  • 190 gr. zahar
  • 190 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Felii londoneze:

Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor.

Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se niveleaza cu o spatula de silicon. Se pune gemul de caise uniform, se niveleaza cu spatula de silicon sau cu lingura.

Albusurile se mixeaza cu cele 190 gr. zahar  si vanilia ( zahar vanilat) ca la bezea, se adauga apoi nuca macinata si o lingurita de cacao, se amesteca foarte usor prin invaluire.

Crema se toarna peste compozitia din tava si se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau pana este coapta.

Prajitura se taie rece. Dupa servire se va pastra la rece.

Geniala prajitura!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii londoneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post