Desert fursecuri cu nuci de macadamia

de cristina1985 in Prajituri, 15 Noi 2019 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 g nuci de macadamia
  • 1-2 lg miere
  • 100 g ciocolata alba de calitate
  • 130 unt
  • 1 ou
  • 60 g zahar brun
  • 190 g faina
  • 1 lg-ta praf de copt
  • 1/4 lg-ta scortisoara
  • un praf sare
Portii: 27
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu nuci de macadamia:

Eu nu am gasit nuci de macadamia crude, asa ca am folosit prajite si sarate. Se pot taia in bucatele (eu le-am lasat intregi) si se pun pe foc impreuna cu mierea, pana se caramelizeaza. Se lasa la racit pana se face aluatul.

Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt vas se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugati oul si apoi, amestecul de faina.

Ciocolata se toaca marunt si se pune in aluat, alaturi de nucile de macadamia. Se fac sfere din aluat si se turtesc putin, dupa care le puteti coace in cuptorul preincalzit, timp de 12-15 minute, foc mic. Sa verificati dupa 10 minute, pentru ca se pot arde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuci de macadamia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's