Desert fursecuri cu stafide

de Criss in Prajituri, 26 Feb 2021 | 2042 vizualizari

 

Daca sunteti in cautarea celor mai simple si rapide fursecuri, aici aveti reteta lor. Pe langa faptul ca sunt cele mai simple si rapide, sunt extrem de fragede si aromate. Din cantitatile de mai jos, veti obtine 30-35 de fursecuri, in functie de cat de mari le veti face. Dar din start va spun sa dublati cantitatile, pentru ca fursecurile vor disparea instant de pe platou.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua 
  • 100 g zahar pudra 
  • 100 g unt moale 
  • 100 g stafide 
  • 1 lingurita esenta de rom 
  • 120 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu stafide:

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si  faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o spatula. Punem bolul in frigider pentru 30 minute, sa se intareasca putin compozitia pentru fursecuri, pentru a putea lucra mai usor.  Dupa cele 30 de minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt,  cu ajutorul a doua lingurite formam gramajoare de aluat, avand grija sa pastram o distanta considerabila intre ele, pentru ca se vor intinde destul de mult la copt.  Coacem fursecurile la 170 C aproximativ 10-12 minute. Dar e bine sa stati cu ochii pe usa cuptorului si sa scoateti tava cand observati ca fursecurile devin maronii pe margini. Ele vor fi moi in mijloc, dar pe masura ce se racesc, se vor intari. 

Nota: daca aveti o sursa de oua de tara, fursecurile vor fi mai frumoase si mai aurii, nu asa palide ca ale mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piersici