Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 20 Mai 2018 | 3075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt gras sau 200 gr. untura
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou mare de casa
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 iaurt mic cremos sau smantana
  • faina cat cuprinde, cca 400 -450 gr.
  • bucatele de rahat turcesc
  • 1 ciocolata cu lapte+3 linguri lapte pentru glazura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata:

Untul la temperatura camerei se asaza intr-un castron incapator.

Adaugam zaharul, praful de copt, esenta de lamaie,iaurtul, oul si faina.

Framantam un aluat ferm pe care il dam pentru cel putin o ora la frigider.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Scoatem aluatul de la rece, rupem din aluat bucatele de marimea unei nuci, aplatizam usor, asezam cate o bucatica de rahat pe fiecare parte de aluat aplatizat,apoi inchidem aluatul in asa fel incat sa sigilam rahatul inauntru.

Procedam la fel cu tot aluatul, apoi dam tavile in cuptorul preincalzit la 175 grade (functia de coacere cu ventilatie).

Cand fursecurile se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa la racit.

Topim intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele inpreuna cu 2-3 linguri de lapte pana devine lichida, apoi stropim fursecurile reci cu ciocolata topita.

Lasam deoparte pana se intareste ciocolata, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

21.05.2018, 07:36

Aș cam ronțăi câteva! Nu pot să nu remarc ce frumoși sunt și trandafirii!

Merisor 1

21.05.2018, 09:49

Dau o cafea pentru câteva fursecuri de-astea

dantes 1

23.05.2018, 11:16

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune