Desert galatopita

de anca_rm in Prajituri, 6 Ian 2015 | 55689 vizualizari

 

Galatopita este o reteta greceasca foarte gustoasa si denumirea ei inseamna placinta cu lapte. Seamana foarte bine cu grisul cu lapte doar ca este coapta si se poate servi cu dulceata de fructe, toping de fructe, miere de albine sau de ce nu, cu sos de ciocolata sau caramel.

 

INGREDIENTE

  • 1200 ml lapte
  • 150 gr gris fin
  • 120 gr unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • scotisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galatopita:

Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit, dar sa nu fiarba si sa nu se afume. In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul in ploaie si amestecam in continuu, sa nu se formeze cocoloase.

Cand avem o compozitie mai groasa (ca si o smantana proaspata) oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca. Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare si scortisoara.

Tava in care urmeaza sa coacem placinta o ungem bine cu unt si turnam in ea compozitia.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.

Oprim focul cand placinta este maronie deasupra si mai lasam in cuptor pentru 15 minute. Se serveste la temperatuta camerei cu topping de fructe.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi, optional, coaja razuita de lamaie sau portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galatopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:48

Buna, trebuie incercata!

elucubratiiculinare 1

04.02.2018, 08:26

o incerc cat mai curand

Ancutsa 1

19.04.2020, 17:51

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ravani