Desert gofre belgiene

de Geanina87 in Dulciuri, 29 Oct 2019 | 2742 vizualizari

 

O reteta usoara, delicioasa si de succes in preprararea micului dejun.Sunt bune atat calde cat si reci, de mentionat ar fi ca atunci cand sunt calde sunt usor crocante, iar cand se racesc sunt moi.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g unt topit
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gofre belgiene:

Separam ouale. Peste galbenusuri punem zaharul, untul topit, faina amestecata cu praful de copt, esenta si laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Batem spuma tare albusurile si cu sarea, apoi incorporam cu cealalta compozitie folosindu-ne de o spatula. Amestecam usor de jos in sus. 

Punem aparatul de gofre in priza pt a se infierbanta si cu un polonic turnam din compozitie. Inchidem capacul si asteptam sa se coaca timp de 2-3 minute. Eu le-am servit cu sos de caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre belgiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana