Desert gogosi

de xana in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 4470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina+ pentru infainat suprafata de lucru
  • 250 ml lapte
  • 120 gr margarina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ lingurita esenta de lamaie
  • 1 lingurita rom
  • coaja rasa de la o clementina
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.

Intr-un castron, se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.

Punem putina faina pe suprafata de lucru, iar cand aluatul a crescut, intindem o foaie cu o grosime de circa 1 cm, iar cu ajutorul unui pahar taiem cercuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinta. Se poate imparti aluatul in doua pentru a fi mai usor de intins.

Punem cercurile intr-o tava cu hartie de copt si mai lasam la crescut jumatate de ora.

Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc, apoi se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 36 de gogosi mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru cafea