Desert gogosi crocante cu sirop

de madi_marin in Dulciuri, 9 Mai 2020 | 4587 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apă călduţă
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguriţe smântână fermentată sau iaurt gras
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • opţional coaja rasă de lămâie
  • 250 - 275 g făină + extra
  • Sirop:
  • 7 linguriţe cu vârf zahăr
  • 3 linguri pline cu miere
  • câteva picături zeamă de lămâie
  • 200 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi crocante cu sirop:

Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când aluatul a căpătat consistenţă, se amestecă cu mâna. Se frământă câteva minute un aluat nelipicios pe care îl punem într-o pungă şi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se prepară siropul : se pun la foc mic apa şi zahărul şi lăsăm să se dizolve acesta bine şi să scadă cam un sfert din lichid. Se dă deoparte de pe foc, se adaugă mierea şi zeama de lămâie şi se amestecă bine. Se lasă la răcorit.

Aluatul răcit se întinde în foaie subţire ( să se vadă puţin prin el modelul de pe blat ) . Se decupează cerculeţe. Se suprapun câte 4 sau 5, fiecare fiind pudrată uşor cu făină şi  lipindu-le între ele cu apă trasată în linie subţire la jumătatea lor cu o pensulă. Cu ajutorul unui băţ de frigăruie se presează cu putere la mijloc fiecare ansamblu de cerculeţe lipite.

Se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe şervet de hârtie.

Se scufundă calde în sirop.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi crocante cu sirop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu lingura