Desert gogosi cu ou si lapte

de -Licurici- in Dulciuri, 2 Mar 2020 | 5634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina;
  • 150 ml lapte;
  • 15 g drojdie;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • 1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker;
  • esenta de vanilie Dr.Oetker;
  • coaja de lamaie si portocala;
  • un praf de sare;
  • ulei;
  • zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu ou si lapte:

  1. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
  2. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
  3. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
  4. Laptele, drojdia si oul batut se pun peste faina si se amesteca bine.
  5. Aluatul se lasa 30 min la dospit.
  6. Se incalzeste uleiul si se pune din aluat cu lingura.
  7. Gogosile se rumenesc pe toate partile, apoi se scot pe un servetel de hartie, sa se elimine surplusul de ulei.
  8. Se pun intr-un platou si se trec prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu ou si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida