Desert gogosi pufoase

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Mar 2021 | 3583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650g faina
  • 70g unt
  • 30g drojdie
  • 3 oua
  • 60g zahar
  • 250ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lamai
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar, doua linguri de faina si putin lapte (cam 15 minute) la loc calduros.

Faina se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut.  

Se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, untul si laptele cate putin, amestecandu-se bine.

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura, cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.  

Se mai lasa la crescut 30 minute.

Se incinge un ceaun cu mult ulei, cam 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.

Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.  

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu malai si cirese