Desert gogosi vanilate de post

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Apr 2020 | 3428 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am pregatit niste gogosi pufoase, gustoase, de post si cu ingrediente simple si putine.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa calda
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • 500 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • circa 1 l ulei pentru prajit
  • 80 g zahar pudra vanilat
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi vanilate de post:

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga restul de zahar, sarea, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si faina, care se adauga treptat. Se framanta aluatul si se incorporeaza uleiul, obtinand o bila elastica si nelipicioasa. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se decupeaza cerculete cu un pahar si se lasa sa mai creasca circa 10 minute.

Se pune uleiul pentru prajit intr-o tigaie adanca si se incinge.

Gogosile se prajesc in baia de ulei la foc potrivit sau chiar mic. Se scot pe un servetel, apoi, cat sunt inca fierbinti, se dau prin zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi vanilate de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.04.2020, 20:00

Mmmm, ce pufosenii minunate!

dantes 1

21.04.2020, 09:56

Bune!

Anett 1

10.03.2022, 19:08

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu lingura - Reteta rapida si usoara