Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao

de iry-gabriela in Prajituri, 11 Aug 2017 | 3686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 3 linguri de făină
  • un praf de copt
  • vișine dintr-un borcan de 800 g de compot
  • un pătrat de ciocolată menaj
  • glazură pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao:

Se iau cele 6 albușuri, se adaugă în ele praful de sare și se bat cu un mixer până se formează o spumă, după care se adăuga zahărul, lingură cu lingură și se mixează până devine o compoziție închegată .
În albușurile bătute spumă, vom adăuga ulei și se va mixa până la omogenizare.
Se va adăuga apoi cacaua, făina amestecată cu praful de copt și se va amesteca cu o paletă sau lingură de lemn, ușor pentru a nu se lăsa compoziția.
La final, se adaugă vișinele (fără sâmburi), și ciocolata rasă.
Separat, se unge forma de guguluf cu unt si apoi se tapetează cu faină.
Compoziția se toarnă în forma unsa și apoi se dă la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute.
Se scoate din formă, după care se unge cu glazură (am cumparat-o din comerț).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri de ou cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri glazurate