Desert inghetata cu mure si iaurt

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 6621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mure
  • 30 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 200 ml iaurt
  • 150 gr smantana de frisca
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu mure si iaurt:

Trecem rapid murele puse intr-o sita, printr-un jet de apa, apoi le punem pe foc, impreuna cu apa si zaharul. Le lasam sa dea cateva clocote, in timp ce amestecam continuu si incercand sa sfaramam cat mai multe. Fierbem cam 5-7  minute, pana murele se sfarama bine si zaharul s-a topit, apoi dam vasul jos si trecem amestecul printr-o sita pentru a scapa de seminte. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unui sirop mai gros. Daca nu este suficient de gros, putem sa il  fierbem putin, dupa ce l-am strecurat. Lasam amestecul sa se raceasca, apoi il amestecam cu iaurtul. Batem smantana spuma tare si o amestecam cu compozitia. Punem inghetata intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam din cand in cand, pana se ingheata pentru a nu se forma ace de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu mure si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu fructe de padure