Desert inghetata de ciocolata cu rom

de katty in Dulciuri, 22 Aug 2021 | 2677 vizualizari

 

Retete de suflet
De obicei imi plac dulciurile acrisoare, insa gustul intens de ciocolata este ceva special pe care nimeni nu il poate refuza din cand in cand.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr zahar
  • 50 gr cacao neagra
  • un praf de sare
  • 160 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom
  • 200 gr frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata cu rom:

Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu.

Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si incorporam ciocolata rupta cubulete, apoi romul.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru jumatate de ora. Amestecam compozitia racita cu frisca.

Pornim aparatul de inghetata si turnam compozitia. Mixam aproximativ 40 de minute. Punem inghetata intr-un vas cu capac si o pastram la congelator pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Profiterol