Desert la cupa

de katty in Prajituri, 22 Oct 2014 | 4962 vizualizari

 

Un desert rapid , usor si foarte bun .

 

INGREDIENTE

  • rulada cu gem de caise
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem de caise
  • inghetata de vanilie(
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita amidon
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • zmeura
  • fulgi de migdale
  • frunze proaspete de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa:

Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se raceste.Se pune esenta de vanilie
si frisca batuta spuma tare.Se omogenizeaza compozitia ,se toarna intr-un vas si se pune la congelator.Se amesteca din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata(sau se pune la masina de inghetata)

Pentru rulada  ,
Separam albusurile de galbenusuri . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase .Adaugam galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la cuptorul preincalzit 10-12 minute , pana incepe sa se rumeneasca usor . Scoatem tava . Rasturnam foaia pe o alta hartie de copt si o rulam  .O lasam 2-3 minute , apoi o derulam si desprindem cu grija hartia pe care a fost coapta . Ungem cu gem de caise si o rulam din nou . O lasam sa se raceasca .


Asezam  pe fundul si peretii unei cupe 4-5 felii de rulada . In centru asezam 2 bile de inghetata de vanilie  , punem zmeura ,  fulgii de migdale si menta . Servim desertul imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni