Desert la pahar

de mirela0911 in Dulciuri, 5 Mai 2017 | 4243 vizualizari

 

Pentru ca mi-am achizitionat din camara niste cupe superbe, a trebuit sa le si fac "rodajul". Sunt excelente pentru deserturi rapide si delicioase, iar desertul de azi este mai mult decat minunat, pe langa faptul ca se face usor si nu dureaza mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 250 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lg smantana
  • piscoturi
  • 100 ml apa
  • 1 lg Green Sugar
  • 1 lg lichior Amaretto
  • afine
  • ciocolata pentru ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone.
Frisca impreuna cu smantana se mixeaza pana se intareste.
Se pregatese un sirop din apa, green sugar si amaretto.
Se iau 4 cupe, se rup piscoturile in bucati mici, se insiropeaza si se asaza pe fundul cupelor. Se spriteaza cu un posh, alternativ, crema de vanilie si frisca. Se adauga cateva afine, se pun din nou piscoturi insiropate, iar deasupra crema si frisca. Se implanteaza jumatate de piscot intr-o parte a cupei, se orneaza cu afine, eventual putin sirop de afine si ciocolata razuita. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte combinatii de fructe.

2

Desertul trebuie sa stea cel putin o jumatate de ora, inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

06.05.2017, 16:11

Sa le folosesti cu drag!

oanapl 1

07.05.2017, 15:56

Ce bine arata!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:36

Sunt o mare fana a deserturilor la pahar!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caramel Chew Bars