Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Mai 2024 | 1355 vizualizari

 

Aveam 3 banane ''ofilite'' si le-am tot promis ca le transform in ceva bun, azi asa, maine asa, pana le-a venit sorocul. Mai aveam ramasa niste ciocolata neagra ( nu stiu cat la suta cacao a continut), ciocolata privine din ''tabloul '' meu de ciocolata primit de la fini si creat de Evelin Berechet de la Bravest Chocolatier, cum nu aveam sa pastrez tabloul, o parte din ciocolata am mancat-o si ce a mai ramas am pus-o in acest desert. Si m-am impiedicat si de niste alune, pe care le-am invitat sa se imprieteneasca cu bananele si ciocolata. Cam asta-i povestea desertului, acum ma pornesc sa scriu reteta, ca sa nu uit ce am facut.
Pentru acest Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida ai nevoie de urmatoarele ingrediente: banane, ciocolata, smantana, oua, zahar, alune, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida
  • 3 banane foarte coapte cca 320 g
  • 190 g ciocolata neagra
  • 150 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 oua
  • Krant
  • 4 linguri zahar
  • 150 g alune prajite si sarate
  • Frisca
  • 350 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingura zahar vanilat pudra
  • Fragi pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida:

Cum se prepara acest Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida

Krant : Am pus zaharul in tigaia wok, am lasat sa se caramelizeze, apoi am adaugat alunele si am amestecat bine, sa se prinda caramelul de alune. Am uns un fund cu ulei si am intins amestecul obtinut, l-am lasat sa se raceasca. Am rupt bucati mai mici si le-am pus in robot, am mixat pana am obtinut un krant foarte fin.

Crema : Intr-un castron de inox am pus bananele si le-am pasat bine, am adaugat cele 2 oua si am amestecat bine, apoi am adaugat smantana pentru frisca si cicocolata maruntita. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am lasat sa se raceasca cca 10 min, apoi am incorporat krantul maruntit, am oprit 2 linguri de krant pentru decor. Crema obtinuta am impartit-o in 6 pahare speciale pentru deserturi sau inghetata. Am pus paharele la frigider cateva ore, apoi le-am decorat.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos paharele de la frigider, am pus un strat subtire de krant peste crema, apoi am ornat cu frisca, krant si cativa fraguti pe care i-am gasit in gradina ( au ramas foarte putin dupa seceta de asta vara si lipsa zapezii ).

Incearca si reteta de Desert la pahar cu cocos si mango, absolut delicios sau reteta rapida de Prajitura la pahar.

Iti recomandam si acest Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone, un deliciu dulce-acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos