Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

de Adi in Dulciuri, 28 Iun 2019 | 5729 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr. 100 si trebuia sa serbez asa cifra rotunda cu un desert.
Este un desert simplu, un fel de tiramisu la pahar, cu piscoturi, crema si visine, foarte gustos si racoros.

 

INGREDIENTE

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 200 ml cafea fiarta
  • 30 ml lichior amaretto
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida, vanilata, indulcita
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar cu aroma de vanilie
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolata amaruie
  • Pentru sosul de visine:
  • 500 gr visine
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone:

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto.

Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la visine si se presara zahar peste ele. Se lasa deoparte si se amesteca din cand in cand, pana zaharul se topeste si se formeaza sirop. 

Se pune vasul cu visine la foc si se lasa sa fiarba 4-5 minute, apoi se adauga amidonul si se amesteca pana cand sosul devine consistent. Se lasa la racit.

Pentru crema, se mixeaza frisca impreuna cu mascarponele, apoi se adauga zahar cu aroma de vanilie, dupa gust si un praf de sare.  Se da crema la rece pana sunt racite si celelalte ingrediente.

Asamblam desertul in pahare sau boluri de sticla. Se asaza la baza cate 2 piscoturi trecute prin amestecul de cafea si amaretto. Peste piscoturi turnam putin sos de visine, apoi intindem un strat de crema. Presaram fulgi de ciocolata, asezam din nou cate doua piscoturi rupte si insiropate, iar un strat de crema si la final un strat generos din sosul de visine.

Dam paharele cu desert la frigider pentru cel putin 30 de minute, inainte de a-l servi, pentru a se intrepatrunde aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală