Chec cu banane

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Sep 2016 | 785 vizualizari

 

Banane, sirop de artar, ciocolata, unt de arahide...yamyyyyy....pot sa va spun sincer ca mie nu-mi plac prajiturile cu banane... cate am gustat nu m-au incantat...insa acest chec este delicios si pufos...desi n-as fi crezut ca se poate asa ceva :)))))) am gustat intai un mic coltisor si-apoi am mancat doua felii cu pofta...pentru mine e mare lucru, chiar notabil .... asa ca daca nu ma credeti probati-l :)))) unde mai pui ca-i si de dieta!

 

INGREDIENTE

  • 4 banane mari coapte (cele patate sunt cele mai dulci)
  • 1 cana mare (cea de lapte plina) de fulgi de ovaz
  • 1 cana mare de fulgi de migdale plina ( cei albi)
  • 2 linguri pline de unt de arahide cremos( peanut butter)
  • 5 oua ( medii)
  • 3 linguri pline de sirop de artar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • bucatele de ciocolata neagra( cam un sfert dintr-o tableta cu 70% cacao)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Din aceasta cantitate ne iese un chec maricel, cam in jur de 10 felii.


Bananele se pun la blender impreuna cu untul de arahide.


Fulgii de ovaz impreuna cu fulgii de migdale ii facem pudra la blender( robot).


Ouale le mixam cu un praf de sare si vanilia 5 minute pana devin cremoase si-si dubleaza volumul.


Peste oua, adaugam bananele si untul de arahide, apoi faina de fulgi de ovaz si de migdale si praful de copt, mixam pana la omogenizare si este gata compozitia de pus in forma.


Intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt punem aluatul , adaugam bucatele de ciocolata si coacem checul la 180 de grade timp de 35 de minute sau facem proba cu scobitoarea.


Am lasat checul la racit , apoi l-am feliat....o bunatate!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

stefy_a 1

30.09.2016, 13:14

tare frumos a iesit!

RuxyRux 1

30.09.2016, 23:31

Noi

RuxyRux 1

30.09.2016, 23:32

Stefy, frumos si bananos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata