Strudele cu mere, insiropate

de iry-gabriela in Dulciuri, 4 Mar 2012 | 5340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg mere,
  • 6 linguri de zahar,
  • un pachet de foi de placinte,
  • 2 picuri de zahar vanilat,
  • ulei,margarina.     

pentru sirop:

  • 300ml apa,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere, insiropate:

pentru inceput spalam merele,apoi le dam pe razatoare dupa care le punem la calit cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat.

dupa ce s-au calit merele le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.   

intindem foile de placinta si ungem cu ulei 2 foi dupa care asezam o parte din compozitia de mere ,rulam ca pentru strudele si le asezam in tava unul cate unul pana terminam foile si bineinteles merele calite.   

 tava o ungem cu margarina.   

dupa ce am asezat strudelele in tava ,dam  tava la cuptor care a fost dinainte incalzit si le lasam cam 25 de minute dupa care scoatem tava si insiropam strudelele cu siropul care a fost fiert ,facut din apa ,zahar si esenta.  

bagam tava la cuptor inca 15 minute dupa care o scoatem si o taiem in forma si marimea dorita.   

sper sa va placa.   

sa aveti pofta la strudele insiropate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere, insiropate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si stafide cu aluat de foietaj