Desert tarta cu cirese si capsuni

de dantes in Dulciuri, 12 Iul 2020 | 2003 vizualizari

 

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • Faina alba 200gr
  • Unt 100 gr
  • Oua 1 buc
  • Lapte 50 ml
  • Zahar 10 gr.
  • Sare un varf de cutit
  • Pentru umplutura
  • Capsuni 300 gr.
  • Cirese 200 gr
  • Zahar vanilat 50 gr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cirese si capsuni:

 

Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.

Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.


Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.


Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.

Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.

Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.

Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca