Chec umed cu pere şi vişine

de diaconta in Dulciuri, 3 Aug 2013 | 2688 vizualizari

 

Mama a vrut chec în forma de guguluf,dar în sezonul asta nu se putea să fie fără fructe,iar cum la piaţă azi perele erau vedete,m-am gândit să le combin cu nişte vişine din acelea păstrate la borcan pentru prăjituri.Perele au sporit senzaţia de „umed” a checului,iar vişinele cu gustul lor dulce acrişor au dat un plus de savoare.A fost primul „dulce” făcut în cuptorul aragazului cel nou.Mă declar mulţumită având în vedere că l-am setat la nimereală neavând instrucţiuni.

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 5 oua(au fost mici, 4 daca sunt mai mari)
  • 230 g unt
  • 220 g zahar
  • 330 g faina
  • 100 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 800 g pere + sirop din 100 g zahar ,4 linguri apa si zeama de lamâie
  • Un borcan500 gvişine pentru prajituri

Pentru glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu pere şi vişine:

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele le-am scurs de sirop. Intr-un bol am amestecat faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul. Ouale le-am mixat putin si am adaugat iaurtul. Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.


Am adaugat peste crema de unt în reprize alternative ouale si amestecul de faina.La final aromele,vanilia si coaja de lamâie. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de consistenta pentru a sustine fructele. Am uns cu unt si tapetat o forma de chec(rotunda în cazul meu),am pus o parte din compozitie apoi visine si pere scurse din sirop. Am pus restul compozitiei si perele si visinele ramase.Visinele mi-au cam ramas deasupra chiar dupa ce compozitia a crescut în cuptor.


Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade si am pus tava pentru 45 de minute. Este util sa faceti testul scobitorii,tava mea fiind cam adânca,se coace mai greu compozitia. Dupa acest timp,am oprit focul si am mai lasat checul în cuptor 10 minute.


L-am scos si când s-a mai racit l-am rasturnat pe un platou. Pentru glazura,am cernut zaharul pudra si am adaugat zeama de lamâie câte putin pâna am obtinut consitenta dorita. Am pus glazura deasupra checului si am lasat sa se întareasca.


Se poate adauga si putin albus de ou ca sa se întareasca mai bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu pere şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

09.08.2013, 19:24

Flavia,promit sa te strig data viitoare,sau te inscrii la prajitura de acum

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 22:56

minunat

diaconta 1

03.11.2013, 22:07

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolată neagră