Desert mini boccelute cu branza si merisoare

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Mar 2018 | 2485 vizualizari

 

Au iesit tare bune, dar putine! Data viitoare fac portie dubla!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei
  • ~ 250-300 ml lapte
  • 250 g branza de vaci
  • 2-3 lg smantana
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g merisoare
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 ou pt uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini boccelute cu branza si merisoare:

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia.

In restul de lapte caldut se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga oul, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna si laptele cate putin si se amesteca. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.

Intre timp se amesteca branza, smantana, zaharul, esenta si merisoarele. Se omogenizeaza bine totul.

 Se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire apoi se taie in patratele. Se pune pe fiecare patratica cate o lingurita din compozitia de branza apoi se impatura ca un plic, lipindu-se intre ele la capetele opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca cca 15 minute.

Se ung cu oul batut apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini boccelute cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere