Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 5 Sep 2017 | 3100 vizualizari

 

De mult timp am avut-o in plan ;) În sfârși i-a venit rândul, așa mai timid, dar a avut un suces enorm, din acest motiv, n-am mai multe poze :D Clar se cere repetată ;) Nu-i așa de grea rețeta, a doua oară când o voi/veți prepara va fi floare la ureche. ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi: Albusuri de ou 8 bucăți, Zahăr pudră 8 linguri, Oțet ½ linguriță, Sare iodată ½ linguriță. Pentru cremă: Friscă lichidă 500 ml, Ciocolată neagră 66% 400 g, Unt 50 g. Decor : Fructe de pădure cca. 300 g, Cremă de ciocolată.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure:

Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, pe care în prealabil, au fost desenate câteva cercuri pentru orientare, se toarnă bezeaua, cât să se obțină cca. 12 cercuri, foi de MiniPavlova.

Tava cu crema de bezea se introduce în cuptorul preîncălzit, ptr. cca. 150 min la 90 degrade cu ușa semideschisă. E bine ca aceste foi să le pregătiți cu o zi înainte de ansamblare și servire a minitorturilor.

Pentru cremă:

Într-un vas cu fundul dublu, sau acela în care fierbeți laptele, se pune smântâna și ciocolata ruptă bucățele, se fierbe la foc mic, amestecându-se ușor, iar spre final se adaugă untul la temperatura camerei, amestecându-se energic până ce se încorporează toate ingredientele și se obține o cremă fină, ce se pune la răcit, cca. 30 min.

Pentru montarea MiniPavlelor:

Pe un platou se așează primele miniblaturi de bezele, se apasă un pic în mijlocul lor, ca să rămână crema acolo, să nu curgă pe margini, se adaugă câte două/trei linguri de cremă pe fiecare blat, apoi se acoperă cu un nou rând de miniblaturi, se presează ușor, se adaugă din nou două/trei linguri de cremă, se ornează cu fructe de pădure, preferabil, proaspete, cremă de ciocolată și se servesc imediat.

 

 

Spor si poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

07.09.2017, 11:19

Super faine!

Rocsi 1

08.09.2017, 20:32

Este un desert iubit de multa lume si chiar nu se face asa greu. Tot ce conteaza, este sa iese bine bezeaua

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:24

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Mini Pavlova