Desert mucenici moldovenesti

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 9 Mar 2017 | 3544 vizualizari

 

Este primul an in care fac mucenici. Am mancat mucenici moldovenesti din comert, dar niciodata facuti in casa. Anul acesta m-am hotarat: trebuie sa fac mucenici moldovenesti. Din cei muntenesti nu am mancat nicodata. Poate o sa le vina si lor randul sa-i fac.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 14 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 50 g unt topit
  • 650 g faina
  • 175 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 100 g nuca maruntita
  • 3-4 linguri miere
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
  • esenta lamaie (coaja de lamaie)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti:

Am cenut faina intr-un vas incapator. Am amestecat drojdia cu 3 linguri de lapte caldut, 2 lingurite zahar si 3-4 linguri de faina. Am pus aceasta compozitie in mijlocul fainii din vas si am lasat-o sa creasca.

Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare. Am incalzit putin laptele. Am topit untul.

Peste maiaua crescuta, am adaugat ouale mixate si laptele, amestecand putin cate putin si din faina. Am adaugat si esenta si am framantat putin aluatul adaugand si untul topit si uleiul. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am rupt bilute din aluat pe care le-am intins in suluri subtiri, am impletit sulurile doua cate doua, am format un cerc si apoi un opt. Am asezat mucenicii in tava cu hartie de copt, am uns cu pensula fiecare mucenic cu ou batut si am introdus tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana s-au rumenit.

Am scos tava din cuptor si am pregatit siropul. Intr-un vas, am pus apa,100 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de vanilie si lamaie.

Am introdus fiecare mucenic in sirop, apoi cu ajutorul unei pensule, am intins miere pe partea superioara si apoi nuca maruntita.

Cat de buni sunt! Nici nu se compara cu cei din comert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant