Desert mucenici moldovenesti - de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2018 | 2624 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby, e tipa aia haioasa, care da cam rar pe Bucataras......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 g zahar
  • 140 ml ulei
  • un praf de sare
  • 500 ml nectar de piersici
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • nuca prajita si macinata
  • zahar
  • Sirop
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru uns deasupra
  • miere
  • nuca prajita si macinata pentru presarat deasupra
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici moldovenesti - de post:

Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita.

Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20  min. Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in doua, apoi fiecare jumatate o impartim in doua, obtinem 8 gramajoare de aluat, fiecare gramajoara o impartim in patru, obtinem 32 de gramajoare aproximativ egale. Din fiecare gramajoara intindem un sul pe care-l aplatizam, pe mijloc asezam nuca macinata cu zahar, pliem marginile rasucim si apoi unim capetele si rasucim formand un opt. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus in prima tava 12 bucati si in alte doua tavi cate 10 bucati, le-am lasat sa mai creasca cca 20 min. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C. 

Sirop : Se fierbe apa cu zaharul, apoi se trage de pe foc si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.

 Cand au inceput sa se rumeneasca, se toarna peste ei sirop si se mai lasa pana absoarbe siropul si se rumenesc. Se scot din cuptor, se ung cu miere si se presara nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici moldovenesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute