Desert mucenici umpluti cu nuca

de Bucataras Diana in Dulciuri, 11 Mar 2017 | 4079 vizualizari

 

 
 Nu eram fan mucenici, dar acestia mi-au iesit deliciosi, ;)) sigur o sa mai fac. Am gasit reteta la Jamila si nu imi pare rau ca am incercat-o. :)  

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1200 g faina
  • 4 oua + 1 ou pentru uns
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 120 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 20 g drojdie uscata (sau 2 cubulete dorjdie proaspata)
  • 30 g zahar vanilat
  • putina sare
  •  umplutura:
  • 600 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml lapte
  •  decor:
  • 300 g miere
  • 200 g nuca
  • scortisoara
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici umpluti cu nuca:

 

 

Aluat:

Punem drojdia intr-un bol, peste ea adaugam zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de lapte, laptele fiind caldut. Amestecam si lasam drojdia sa se dizolve circa 15 minute. Cernem faina intr-un castron incapator, adaugam drojdia crescuta, ouale, untul topit si racit, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, sarea si incepem sa framantam. Adaugam treptat laptele caldut. Dupa ce adunam tot aluatul intr-o bila, il scoatem din castron pe masa de lucru si il framantam circa 10-15 minute, pana devine suplu si moale, nelipicios. Punem aluatul intr-un castron uns cu ulei, il intoarcem pe toate partile, il acoperim cu folie alimentara si il lasam la crescut pentru circa 40-50 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Punem nuca macinata intr-un castron, adaugam zaharul pudra si amestecam. Apoi adaugam laptele putin cate putin si amestecam pana umplutura devine densa. Dupa ce a crescut aluatul, il scoatem pe masa de lucru, il aplatizam usor si il taiem in circa 16 bucati egale (eu le-am si cantarit). Din fiecare bucata, formam bile si le punem sub folie alimentara. Luam o bila de aluat, o modelam ca pe un sul, apoi il aplatizam si il intindem cu sucitorul. Punem umplutura de nuca la marginea bucatii de aluat, intr-un strat uniform, apoi rulam cu grija. Unim capetele ruloului intr-un inel, apoi formam un opt pe care il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce umplem tava cu mucenici, ii mai lasam sa creasca pentru aproximativ 15 minute. Apoi, ii ungem cu ou batut si ii dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 20 de minute. Cand sunt copti, ii lasam sa se raceasca un pic si coacem urmatoarea tava de mucenici.

Dupa ce s-au racit, ii ungem cu miere amestecata cu scortisoara si ii decoram cu nuca macinata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu adaugam tot laptele odata, deoarece este posibil sa nu il folosim pe tot, in functie de faina avuta.

2

Nu este nevoie sa adaugam faina cand formam mucenicii.

3

Daca doriti si va plac mai dulci. puteti insiropa mucenicii, eu nu i-am insiropat .Faceti un sirop din 300 ml apa, 150 g zahar, coaja de lamaie coaja de portocala si o pastaie de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post