Desert negresa cu ciocolata si ricotta

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2021 | 3949 vizualizari

 

Am vazut pe net aceasta negresa care mi-a cazut cu tronc. Nu a durat mult si am executat-o. Rezultatul: pentru mine e cea mai buna negresa de pana acum. Are un gust demential de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g arahide nesarate
  • 100 g migdale
  • 250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%)
  • 1 lg faina
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata si ricotta:

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga ricotta si se omogenizeaza. Se toarna in mai multe reprize ciocolata topita si se amesteca.

Arahidele si migdalele se macina la robot/blender pentru 2-3 secunde, doar pentru a fi putin maruntite, sa ramana si bucati mai mari. Se pastreaza din fiecare cate 2 lg.

Peste crema de ciooclata se pune faina, scortisoara, ghimbirul si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga arahidele si migdalele. Se omogenizeaza totul apoi se incorporeaza spuma de albusuri in 3 reprize, cu miscari usoare.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si cu diametrul de 25 cm. Se niveleaza apoi se presara deasupra arahidele si migdalele pastrate anterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 45-50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un gratar sa se raceasca, se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza pentru a fi servita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi doar ciocolata neagra. Eu am pus combinata pentru ca ai mei copii stramba din nas la ciocolata amaruie.

2

Se pot inlocui arahidele si migdalele cu nuci si alune de padure sau orice altceva preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

12.12.2021, 17:02

super gustoasa!

Rocsi 1

13.12.2021, 22:07

Arata tare bine si imi place cum este in interior!

Catalina L 1

20.12.2021, 21:26

imi place, la favorite cu ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de branza