Desert negresa cu nuci si cirese

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 10 Iun 2018 | 2379 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana, numai ca am avut cirese mai multe si le-am inghesuit pe toate in aceasta prajitura :D
M-am temut ca nu o sa mai cresca si ca n-o sa mai iasa nimic, dar, dimpotriva, a crescut frumos si a iesit foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 120 g cacao
  • 130 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 600 g cirese fara samburi
  • Dimensiune tava: 25/25 cm
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuci si cirese:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte.

Se mixeaza zaharul cu untul. Se incorporeaza, unul cate unul, galbenusurile. Se adauga cacaua si se omogenizeaza. Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza usor in aluat cu o spatula de silicon. Se procedeaza la fel, pe rand, cu faina, praful de copt, nucile si 2/3 din ciresele fara samburi.

Se asaza compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se presara restul cireselor peste compozitie si se introduce tava la cuptor pana cand negresa este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuci si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiparfe