Desert negresa cu rubarba si caise

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2019 | 1733 vizualizari

 

O prajitura tare buna chiar daca e de post. Am optat pentru rubarba si caise pentru a-i da un gust deosebit si bine am facut pentru ca a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana de zahar brun
  • 5 lg ulei
  • un praf de sare
  • 1 lg gem de prune
  • 3 cani pline cu varf cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 250 g rubarba
  • 2-3 caise
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si caise:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne si cacaua si se amesteca bine cu un tel pana se incoproreaza si se omogenizeaza compozitia. 

Rubarba se curata, se spala si se taie bucatele mici. O parte din ea se pastreaza iar restul se pune in bol. Se incorporeaza in compozitie si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. 

Deasupra se asaza bucatile de rubarba pastrate si caisele curatate si taiate bucatele mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rubarba cu ce fructe preferati.

2

Daca doriti mai dulce, adaugati mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.09.2019, 20:27

Catalina L 1

08.09.2019, 21:28

ce buna o fi

Gherca Daniela 1

09.09.2019, 18:02

imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bicolora cu cirese