Desert negresa cu stafide si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Aug 2021 | 4954 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 150ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • 200g nuca
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu stafide si nuca:

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, se adauga in castron si se omogenizeaza.

Se adauga stafidele si se amasteca.

Se tapeteaza o tava (22x28) cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.

Se aseaza nucile maruntite pe deasupra cat mai des si uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 minute.

Cand trece testul scobitorii este gata.

Se scoate din cuptor, din tava si se lasa la racit.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de nea