Desert negresa cu urda, mure si piersici

de oanapl in Prajituri, 24 Mai 2020 | 3593 vizualizari

 

Zilele trecute am primit urdă proaspătă și tare bună. Am mâncat cât am mâncat, dar fiind multă, m-am gândit să pregătesc și o prăjitură. A ieșit delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Compozitia maro:
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g făină
  • 30 g cacao
  • 3/4 plic praf de copt
  • Compozitia de branza:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 linguri făină
  • esență de vanilie
  • mure
  • piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu urda, mure si piersici:

Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu o lingură de lemn. 
Pentru compoziția de brânză se mixează urda, ouăle, esența de vanilie și zaharul măcinat (cu ajutorul unui mixer vertical) până când se obține o cremă fină. Se adaugă apoi făina și se omogenizează.
Într-o tavă (25x35cm) tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul (se păstrează câteva linguri de aluat), apoi compoziția de brânză și se amestecă ușor cu o furculiță, pentru aspectul marmorat. 
Se distribuie fructele și se adaugă aluatul rămas și se amestecă ușor cu crema de brânză și se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C și se lasă pentru 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu urda, mure si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

25.05.2020, 21:01

Ma bucur ca va place! Va multumesc de aprecieri!

dantes 1

27.05.2020, 16:30

Delicioasa!

oanapl 1

03.08.2021, 14:15

Mulțumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu migdale