Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Mar 2017 | 4213 vizualizari

 

Aromata, pufoasa, extrem de delicioasa! Am adaugat si cateva caspune congelate ca tot aveam prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g unt moale
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 50 g cacao
  • 200 g crema de ciocolata + 2 linguri de lapte
  • capsune congelate sau proaspete
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune:

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai mixam cateva minute sa se incorporeze bine.Amestecam compozitia cu galbenusuri cu albusurile batute spuma. Adaugam treptat faina, cacaua si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta si turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, apoi portionam negresa si departam putin fiecare prajitura.

Turnam deasupra lor crema de ciocolata topita cu laptele pe baie de aburi. Deasupra presaram si capsune tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit capsune congelate, dar capsunele proaspete sunt si mai aromate.

2

Daca nu aveti capsune, folositi nuca maruntita.

3

Tava mea a fost una mare, de 28/30, daca folositi una mica, injumatatiti cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

26.03.2017, 22:47

Merci!

oanapl 1

27.03.2017, 12:40

Ce pofta mi s-a facut! Negresele sunt preferatele mele.

Rahela Velicu 1

27.03.2017, 13:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata