Desert orez cu lapte si dovleac

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2020 | 3014 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 200 ml apa
  • 700 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 100 g turron (sau ciocolata)
  • Pentru mousse de dovleac
  • 250 g dovleac placintar (eu am avut calit si congelat)
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml lapte
  • 150 g turron (sau ciocolata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si dovleac:

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa.

Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere.

Adaugam peste orez, scortisoara si lasam sa fiarba pana ce absoarbe tot laptele.

La final adaugam ciocolata rupta bucati, esenta de vanilie, zaharul vanilat, amestecam si lasam cca 10 min la temperatura camerei, dupa care il vom adauga in boluri sau cupe.

Intr-un vas cu pereti dubli adaugam dovleacul, ciocolata si laptele, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele, mixand bine pana ce se omogenizeaza.

Adaugam peste orez si decoram dupa plac, dam la rece minim 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata