Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen

de Corinuta in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 18287 vizualizari

 

Vazut, placut, incercat...si foarte bine am facut, sunt super pufoase, bune la mic dejun, la pachetel sau langa o cafea, ceai sau cana cu lapte! 

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite miere
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanile
  • 20 g drojdie
  • 30 g unt topit
  • 50 g bobite de ciocolata
  • un varf de cutit de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen:

Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).

Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.

Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.

Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.

Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.

Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga la aluat coaja rasa de lamaie sau portocala.

2

Eu am dat drumul la cuptor la minim cand am inceput sa framant apoi, cand am terminat, am stins focul si am pus tava cu painici la dospit in cuptor aproape o ora si au crescut tare frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata