Desert painici cu merisoare

de Mitinita in Dulciuri, 16 Ian 2019 | 2351 vizualizari

 

Painici cu merisoare sunt usor de facut si foarte delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 480 g faina
  • 320 ml lapte caldut
  • 7 gr de drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 50 de grame de merisoare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert painici cu merisoare:

Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul.

Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina.

Se framanta un aluat elastic.

Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 12 bucati de marime egala si se formeaza sub forma de mingiute.

Se pun in tava si se lasa sa creasca inca 30 de minute.

Se ung cu ou batut si se presara zahar brun.

Se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tin la cuptor la 180 de grade C, pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu mere