Desert Panna Cotta cu capsuni

de Ancutsa in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 1692 vizualizari

 

Culorile Italiei la pahar, într-un desert de vară delicios și aromat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Panna Cotta:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 200 ml lapte,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • Un praf de sare,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • 8 g gelatină + 3 linguri apă rece,
  • Pentru sosul de căpșuni:
  • 500 g căpșuni,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 100 ml apă
  • Decor:
  • Frunze de mentă, după gust,
  • 4 sticksuri de ciocolată cu mentă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Panna Cotta cu capsuni:

 

Se hidratează gelatina în apă rece.

Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50 de grade, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).

Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.

Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.

Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aprox 2h).

 

Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.

Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aprox 10 minute). Se pasează la blender. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.

Se dă și sosul la frigider până la montare.

 

Montare și Decor:

Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.

Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/panna-cotta-cu-capsuni.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Panna Cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava greceasca