Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

de Bucataras in Dulciuri, 21 Apr 2016 | 15356 vizualizari

 

Daca pregatirile de Paste sunt in toi si nu mai ai timp si pentru o pasca traditionala cu aluat de cozonac, iti ofer o alternativa rapida si la fel de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr branza grasa de vaci, scursa bine
  • 200 gr smantana grasa
  • 300 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 200 gr zahar brun
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • in plus, ulei si faina pentru tapetat tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pasca fara aluat cu ciocolata:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana, galbenusurile, ciocolata topita si racita, vanilia si coaja de portocala.

Adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si incorporeaza bine. 

Tapeteaza cu ulei si faina o tava rotunda cu pereti detasabili si toarna compozitia. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si las-o la copt 30-40 de minute, pana este inchegata bine. Poti face testul cu scobitoarea.

Lasa pasca sa se raceasca putin, scoate inelul detasabil si las-o sa se raceasca complet inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu brinza de vaci