Desert placinta cu mere

de oanapl in Prajituri, 8 Mai 2017 | 2467 vizualizari

 

Va invit sa incercati un desert rapid si delicios cu mere.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g iaurt gras
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zahar macinat
  • 300 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • umplutura:
  • 10 mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 30 g nuci
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Dai merele pe razatoarea mare, le storci sucul, le amesteci cu zaharul, scortisoara si nucile si le calesti cateva minute si apoi le lasi sa se raceasca.

Pentru aluat, mixezi iaurtul, uleiul, zaharul si sarea, dupa care adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt. Imparti aluatul in 2. Intinzi o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, repartizezi umplutura si acoperi cu a doua foaie, pe care o intepi din loc in loc.

Coci placinta la foc mediu (170 grade C), pentru 35-40 de minute, pana cand se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello