Desert placinta cu mere si aluat turnat

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Sep 2018 | 8294 vizualizari

 

Am tras cu ochiul ici si colo si m-am pus pe treaba, mai ales ca tot vroiam sa incerc zaharul din nectar de cocos.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 200 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet finness coaja de lamaie
  • 180 g iaurt grecesc Pilos
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 220 g faina
  • Umplutura
  • 1.200 kg mere
  • 100 g zahar din nectar de cocos
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • zahar pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si aluat turnat:

Mai intai m-am ocupat de umplutura, am curatat si ras merele, le-am stors si le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am calit cca. 20 min, apoi am adaugat si scortisoara. Am lasat sa se racoreasca pana am facut aluatul.

Aluat. In bolul de la mixer am pus zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, iaurtul si uleiul si am mixat bine, apoi am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat aluatul. Am luat tava ( am o tava reglabila si a reglat-o sa fie aproximativ patrata 26-26 cm ) am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat jumatate din aluat, am dat tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru cca 10-15 min, apoi am scos tava am intins merele calite si deasupra am turnat restul de aluat si am dat din nou tava la cuptor pentru cca 20 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit ( eu n-am avut rabdare ca-mi era pofta, prea mirosea frumos), apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat turnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas