Desert placinta cu pere si mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 25 Oct 2017 | 4136 vizualizari

 

O placinta atat de aromata si de buna! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
    • 1 ou
    • 25 g unt
    • 2 linguri zahar
    • 50 ml lapte
    • 200 g faina
    • 25 g drojdie
    Ingrediente umplutra:
    • 2 pere
    • 2 mere
    • 2-3 linguri de zahar
    • 1 lingurita de scortisoara
    • + 1 galbenus si 1 lingura de lapte pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu pere si mere:

Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit.

Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari. Puteti folosi doar mere sau doar pere, eu asa am avut si le-am combinat.

Caramelizam fructele rase impreuna cu zahar dupa gust. Lasam pe foc aprox. 15-20 de min. adaugam si scortisoara la final.

Aluatul dospit il impartim in 2, o parte mai mare si una mai mica pentru grilajul de deasupra.

 Intindem partea mai mare de aluat si il punem in tava unsa cu ulei. Lasam si margini de 1-2 cm pentru a plia peste placinta.

Intindem si cealalta parte de aluat si taiem fasii subtiri cu care formam grilajul. Pliem marginile laterale peste placinta. Putem sa facem si frunze, flori sau fiecare dupa imaginatie.

Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-35 de min. Eu am presarat zahar deasupra imediat ce am scos-o din cuptor.

 Acoperim placinta si o lasam sa se raceasca.


TIPS-URI

1

Aluatul se dospeste mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2

Se poate face doar cu mere sau doar cu pere si se poate adaga si gutui pentru un plus de aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu branza dulce si visine